Tresno Marang Bakul Gethuk



Oleh: Abu Djiwandono

Lenteraumat.com,Jenggolo-
Pancen aku mbiyen 

Ora terus terang 

Ngentokno isi atiku

Karo awakmu

Mulo awakmu ra  

ngerti

Yen aku mendem 

tresno karo 

awakmu

Nanging solah 

bowoku lha wis 

ketok

Yen aku ngono 

tresno marang 

awakmu

Tak enteni

 responmu

Pirang pirang tahun

Ra ono unine babar 

blas

Aku njur lungo

Sak paran paran

Nuruti krenteke ati

Sampe rambutku 

putih

Motoku blawur

Untuku mrotoli

Kupingku mbudeki