OJO CEPET-CEPET NGARANI




Ojo Cepet-Cepet Ngarani


Seratane: Abu Jiwandono

lenteraumat.com,Sidoarjo Jawa Timur-
Dokter cepet-cepet mlebu kamar operasi, lan bapakne bocah sing arep dioperi nyedhaki dheweke.

"Ngapa sampeyan kok suwe banget  tekan kene? Apa sampyan ora ngerti, uripe anakku mbebayani yen ora langsung operasi! ” ature bapak e bocah sing arep diiperasi.

Dokter mesem, "Nuwun sewu, iku mau aku ora ana ing rumah sakit iki, nanging aku cepet-cepet teka kene sawise rumah sakit nelpon."

Banjur dokter iku mlebu ruang operasi.

Sawise sawetara wektu, dokter iku metu karo mesem, "Matur suwun, anakmu saiki wis stabil." 

Tanpo ngenteni wangsulan bapakne, dhokter iku ngomong, "Suster bakal ambantu sampeyan yen sampeyan  pengin takon opo-opo."

Banjur dhokter iku lunga maneh.

"Ngapa dhokter iku kok dadi sombong? Dheweke kudu menehi penjelasan babagan kondisine anakku! " bapak iku ngomong karo perawat.

Karo ndiluk lan nangis, perawat iku mangsuli, "Putrane dhokter niku tilar donya ing sawijining kacilakan wingi awan. Dheweke ngubur anake nalika kita nelpon dheweke kanggo operasi anak sampeyan. Saiki anakmu wis slamet, dheweke bisa bali belo sungkowo maneh. "

Kelawan nanggung isin, bapak iku banjur meneng.

Mulo ojo cepet cepet ngarani

Ngertia manawa saben jiwa ing sekitar kita uga duwe crita urip sing ora bisa dibayangake.

Mungkin ana nangis saben eseman,
Ana katresnan ing saben saben nesu.
Ana pengorbanan ing mburine saben ra preduli.
Ana pangarep-arep ing saben rasa sakit.
Ana kuciwane ing saben ngguyu.

Pancen cocok yen kita dadi manungsa kanthi pangerten sing luwih akeh lan ngucapke matur nuwun kanggo apa sing diparingake Gusti Allah ing urip iki.

Elinga, kita kudu dadi manungsa sing akeh maklume lan bersyukur karo opo sing wis diparingake Allah sajrone urip iki.
Elingo, kita dudu siji-sijine menungsa  kelawan sak gudang masalah.
Esema, amarga eseman bisa ngeresiki kabeh tatu.
Ngapuraha, amarga ngapura iku bisa ngilangi kabeh rasa lara.
Syukura marang apa wae sing kita anduweni.

Wis ngono wae

#MuhasabahBiNafsih

Terjemahan soko artikel: Jangan Terburu-Buru Menilai
Sumber: https://t.me/sangatsubuh

Sugeng nindakaken shalat subuh, muga-muga Allah nampa amal ibadah kita, Aamiin